top of page
DSC_5821_filtered.jpg

​ULICA PTIČJIH KRMILNIC

v Ulici ptičjih krmilnic in centralnem delu parka je postavljenih več keramičnih krmilnic, ki so jih kot projekt izdelali člani Kluba keramikov Kanal. Tako lahko obiskovalci vsako zimo poskrbijo, da ptice niso lačne. Sončnična semena si lahko vzamejo iz posode ob Razglednici.

GOZDNA UČNA POT

na območju parka raste približno 30 različnih drevesnih vrst, ki z izjemo ene smreke so vsi listavci. V pretežni meri so to črni gaber, beli javor, jesen in v zgornjem delu parka cer. Ob poti so drevesne vrste označene s keramičnimi ploščicami.

DSC_2544-001.JPG
DSC_7527.NEF.jpg

MALI MUZEJ SMETI

ob poti v spodnjem delu parka je postavljena kolekcija smeti zbranih  ob čistilnih akcijah in s svojo prisotnostjo in napisom opozarja mimoidoče, da smeti ne sodijo v naravo.

EX TEMPORE  OŠ KANAL

vsako leto pred zaključkom šolskega leta poteka v parku slikarski ex tempore učencev šole z zaključno razstavo v galeriji Razglednica. Ob dogodkih v parku zbiramo prostovoljne prispevke, ki jih namenimo skladu za obšolske dejavnosti šole za spodbujanje kreativnosti med mladimi.

04-DSC_8967.JPG
DSC_1589.JPG

NASAD ŠIPKOV

v sodelovanju z Goriškim društvom ljubiteljev vrtnic urejamo v zgornjem delu parka nasad v Sloveniji rastočih vrst šipkov.

bottom of page